miércoles, 10 de junio de 2009

Tortillas: española e arxentina.


TORTILLA DE CHOURIZO ( ESPAÑA)

Ingredientes:

  • Patacas (según o tamaño da tortilla)
  • 6 ovos.
  • 2 chourizos.
  • 1 cebola.
  • Aceite.
  • Sal.

Preparación:
  1. Mondar as patacas, lavalas e picalas en láminas.
  2. Botamos a cebola, un pouco de sal e o chourizo picado en trocitos nunha sartén quente de aceite.CONSELLO: O aceite ten que estar quente para que se fagan ben as patacas.
  3. Cando se pinchen e están brandas, se retiran e se escurre o aceite nunha aceiteira.
  4. As patacas metense nun cuenco e luego batese os ovos se bota todo á sartén. Se remueven todo.
  5. Voltas a quentar a sartén cunhas gotitas de aceite e se lle vai dando a volta, para que fria polos dous lados.


TORTILLA VEXETAL ( ARXENTINA)

Ingredientes:
  • Patacas (según o tamaño da tortilla)
  • 6 ovos.
  • 1 pemento vermello.
  • 1 pemento verde.
  • 1 pepino.
  • 1 calabacín.
  • 1 cebola.
  • Aceite.
  • Sal.
Preparación:
  1. Mondar as patacas, lavalas e picalas en láminas.
  2. Botamos a cebola, un pouco de sal e os pementos, calabacín e pepino cortado moi fino nunha sartén quente de aceite.
  3. Cando se pinchen as patacas e están brandas, se retiran e se escurre o aceite nunha aceiteira.
  4. As patacas metense nun cuenco e luego batese os ovos se bota todo á sartén. Se remueven todo.
  5. Voltas a quentar a sartén cunhas gotitas de aceite e se lle vai dando a volta, para que fria polos dous lados.

A cociñeira Gloria.


No hay comentarios:

Publicar un comentario